Slik tjener du penger i underbuksene

Det er den store drømmen: Å kunne gå på jobb, tjene penger til husleie og det gode liv uten å forlate sengen, uten å skulle styre med å ta på klær og sitte på et grått, kjedelig kontor hele dagen. Før var det bare noe man kunne drømme om, men i det 21. århundre med PC og internett under armen er drømmen om å tjene penger i underbukser nærmere enn noensinne!
Hvis du alltid har drømt om å kunne jobbe hvor og når det passet deg så bør du lese videre – her finner du 10 forslag til hvordan du kan tjene penger i underbuksene alt i dag:

Freelancer

Det første du kan forsøke er å besøke hjemmesidene til alle de som henvender seg direkte til freelancere – mennesker som jobber fra oppgave til oppgave – og mennesker som tilbyr oppgaver. Her kan du finne dine første jobber og generelt finne ut hvilke behov som markedet etterspør. En tommelfingerregel er at alle som har suksess på internett arbeider målrettet med å løse folks behov og problemer – det gjelder å fylle et tomrom med (ditt) talent!
Det finnes mange forskjellige hjemmesider for freelancere. Man byr på de oppgaver man kan klare og er det oppgaver man ikke greier så lærer man seg bare mer om det aktuelle emnet. Internett er en kjemperessurs til å hjelpe folk til å finne løsninger på problemer.
Hvis du ønsker å komme i gang med en gang kan du bare prøve deg på disse sidene som er laget spesielt for freelancere:

• Freelancer.com
• Elance.com
• Odesk.com
• Microworkers.com

Skriv om din passion

Hvis du sitter inne med masse kunnskap eller bare brenner for et bestemt emne, så kan du starte din egen blogg eller hjemmeside om det. Kanskje du har noen gode tips til gartnerarbeid eller hvordan man lager cupcakes? Kanskje har du interesse for veteranbiler eller gamle stereoanlegg? Man kan skrive om akkurat hva man har lyst til, det viktigste er at det er noe som interesserer deg og selvsagt at det er noe andre gjerne vil lese om. Det siste er viktigst, for det er når du får mange lesere på siden din at pengene begynner å rulle inn:

Man kan selge bannerplass på siden sin eller selge linker til webshops og firmaer. Man kan også jobbe for ”affiliate”-markedsføring, man kan anmelde produkter for firmaer og motta penger og/eller produkter for dette. Det er også konsepter som Google Adsense hvor du reklamerer på din hjemmeside og får penger for det. Men for alle disse metodene gjelder det samme: Jo flere besøkende på din hjemmeside = flere penger til deg.

Photoshop / Illustrator Designer

Hvis du har et bestemt kreativt/visuelt talent og samtidig bare litt teknisk kunnskap så kan du tjene lette penger på det online. Det kan være du f.eks. er genial til å designe logoer til firmaer, folks private prosjekter eller foreninger. Det kan hende du er god til å designe hjemmesider, eller kanskje har du en spesiell evne til å manipulere og endre bilder? Der er bruk for mennesker som kan designe og skjønner hva som ser bra ut. Det er også mange pengekonkuranser på nettet hvor det gjelder å ha det morsomste eller det best manipulerte bildet.

Sette opp hjemmesider

Man kan tjene penger på å sette opp hjemmesider for andre. Det er en rekke systemer på internett som gjør det til en lek å sette opp en hjemmeside. Man kan benytte WordPress, Joomla og Prestashop . Når du har erfaring som hjemmesideutvikler kan du tilby dine tjenester og by på passende oppgaver.


Lag din egen webshop

I programmer som Prestashop og WordPress kan du utvikle din egen webshop på 5 minutter – og det er til og med helt gratis!
Her er det viktig at du enten selv leverer produkter eller finner andre produkter hvor du kan tilby en pris eller service som er bedre enn konkurrentenes og gjør deg mer attraktiv. Du bør også undersøke i markedet og finne ut om det finnes et behov som ennå ikke er fylt – finne din egen nisje.
Det kan være en god ide å starte i det små før man kaster seg ut i det store butikkeventyret: Start med å selge varene dine via dropshipping så du ikke behøver å betale for varelager. Det kan også være en god ide å benytte PayPal som betalingsløsning i begynnelsen. Det krever ingen investering og på den måten har du ingen store oppstarts utgifter utover å betale for domenenavn og hosting av webshopen.

Bli tekstforfatter

Hvis du er god til å skrive, enten presist, forståelig eller spennende og levende eller du bare er flink til å sette kommaer så finnes det massevis av muligheter for mange ulike oppgaver. Man kan skrive artikler til magasiner, enten ved å søke på stillinger eller å skrive og spørre om de ikke har bruk for en freelance skribent. Det kan være lønnsomt å være proaktiv og oppsøkende (og det koster ingenting). Du kan også spesialisere deg på SEO-tekster. SEO står for Search Engine Optimization og betyr at man skriver tekster til hjemmesider og webshopper i den hensikt å få firmaets hjemmeside høyere opp i søkeresultatene til Google og andre søkemotorer. Det er også mange mellomledds-firmaer som ansetter tekstforfattere på freelancekontrakter og skriver tekster til firmaets kunder.

Bli oversetter

Hvis du kan et annet språk enn ditt morsmål flytende er det også penger og arbeid å hente. Mange firmaer har bruk for folk som kan oversette norske tekster til andre språk, f.eks. tysk, fransk, engelsk, svensk, dansk, spansk, kinesisk eller arabisk. Det er også mange firmaer der ute som trenger noen til å oversette deres produktbeskrivelse eller hjemmeside til norsk så de kommer inn på det norske markedet.

Lage YouTube-videoer

Det finnes mennesker som tjener flere millioner kroner hver måned på å bare lage YouTube videoer. Hvis du har et spesielt talent, er god til å underholde eller har en mening og du ikke er redd for å si den høyt så vis det på YouTube. Jo flere visninger videoene dine får, jo større andel får du av reklamepengene på YouTube, så det er om å gjøre å trekke publikum til seg. Det kan være en gode ide og opprette YouTube-kanalen på engelsk for å nå et bredest mulig publikum.

Bli en online pokerstjerne

Det finnes mange nordmenn som lever av å spille poker på nettet. Hvis du har talent for det er det mange penger å hente. Det er skrevet et hav av vitenskapelige utlegninger om hvordan man skal spille poker, hvordan man spiller mot motstanderen eller mot oddsene og alle kan lære det hvis man investerer nok tid og krefter. Det lønner seg å teste ut talentet sitt i små turneringer hvor innsatsen er mellom $1 – 5 før du kaster deg ut i de store innsatsene. Hvis du klarer deg godt i disse turneringene kan du begynne å vurdere om du skal flytte til bordene hvor innsatsen og premien er veldig stor. Det er mange nettsteder hvor man kan begynne sin karriere som nettspiller: Pokerstars.no, Unibet.no, Partypoker.no, Betsafe.com og mange flere.

Selg bildene dine til ”stock image”-hjemmesider

Hvis du har talent og evner innen fotografi kan du tjene masse penger ved å selge dem til stock image-hjemmesider, som f.eks. shutterstock.com. Her er der bruk for bilder tatt i alle tenkelige situasjoner så det er nesten fantasien som setter grensene for hvilke bilder som kan tas.

Det siste punktet er kanskje det eneste som krever at du tar på deg bukser en gang i blant, til gjengjeld er hele verden ditt kontor og lekeplass!

Læs mere her


Publisert

i

av

Stikkord: