Folket Har Talt: Dette Bør Være Din Første Bil

Der er rigtigt mange grunde til at glæde sig, når ens 18 års fødselsdag er ved at være på trapperne. Det er den alder, hvor samfundet som hele har besluttet, at de vil begynde at betragte én som værende voksen – endelig! Det har man selv følt man har været længe, så det bliver da dejligt, at folk omkring en endelig indser det også. Men det vigtigste er nok, at det også er den alder, hvor man langt om længe kan få sig et kørekort og komme til at køre i bil. Faktisk er de fleste så spændte, at mange begynder at tage kørekort op til deres 18 års fødselsdag, så de hurtigst muligt kan komme ud bag rattet, og føle friheden forbundet med det.

Nogle er fint tilfredse med at kunne låne bilen fra deres forældre eller søskende, mens andre hurtigt vil ud at have deres egen bil. Nogle forældre er enten ikke helt trygge ved, at lade deres 18 årige søn eller datter, der kun lige har fået kørekort, køre rundt i den dyre BMW eller Mercedes: de kan derfor også let ske at hjælpe lidt til med, at den unge får sin egen bil at køre i. Uanset om man selv skal ud at lægge pengene, eller får lidt hjælp fra de gamle, så er der dog et stort spørgsmål der nu skal besvares: hvilken bil skal man vælge, som sin første bil?

Det er de færreste 18-årige der har nogle helt særlige behov. Du skal nok ikke kunne transportere en masse gods, og du kommer nok hellere ikke til at bevæge dig udenfor asfalterede veje. Så det indskrænker selvfølgelig din søgen lidt: men helt almindelige personbiler findes der også masser af på markedet, så det er stadig uoverskueligt at finde det rigtige. Heldigvis er du ikke den eneste der har stået i den situation: alle danskere der har deres egen bil, har på et eller andet tidspunkt stået i samme situation som dig, og du kan ligeså godt lære af deres erfaringer.

Når man spørger danskerne finder man hurtigt ud af, at de fleste vil anbefale en brugt Fiesta som din første bil. Den balancerer nemlig de ting, man bør kigge efter i sin første bil, på en måde der gør den helt perfekt. Der er masser af dem på markedet, og derfor kan du næsten altid finde en brugt Fiesta til salg til en fornuftig pris. Samtidig er det en bil der holder uhyre godt, og reservedele er både billige og nemme at finde. Du vil derfor opleve meget få problemer med en brugt Fiesta modsat andre brugte biler, og skulle uheldet alligevel være ude, så koster det ikke alverden at få den ordnet, og de fleste værksteder kan håndtere opgaven.


Udgivet

i

af

Tags: